Returer & Byten – Cobolt Sport

Returer & Byten

RETURER

Du har rätt att ångra din beställning utan att ange något skäl för det. Vi tillämpar 60 dagars ångerrätt som börjar gälla från det att du mottagit din beställning. Vill du utöva din ångerrätt ska du fylla i den bifogade retursedeln som låg i ditt E-handels paket om ditt beslut att ångra din beställning till oss. Du ska ange ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress, ordernummer och annan information som kan vara relevant för oss att ha vid hantering av din retur. 

Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål. Ångerfristen anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varan innan denna 60 dagars period löpt ut.

Cobolt garanterar en fullständig återbetalning av returvaror under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, ned smutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) och att lappar och etiketter är intakta.

I den mån varan minskat i värde och sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion kommer vi göra ett avdrag motsvarande värdeminskningen.

Alla våra försändelser innehåller en förtryckt returblankett som du kan använda om du önskar returnera en eller flera varor. Fyll i returblanketten och stoppa ner den i returpaketet. För att returen ska bli kostnadsfri måste den medskickade förbetalda retursedeln användas, den ska klistras fast på returpaketet. Lämna in returpaketet till det ombud som nämns på retursedeln. Returpaketet får inte postas direkt i en brevlåda då dessa paket inte kommer fram och ersätts därmed ej av Cobolt. Spara returkvittot med sändningsnummer som du får av ditt ombud för att kunna bevisa att du har skickat ett paket till oss och för att kunna spåra paketet. Information om tillvägagångssätt hittar du även på returblanketten.

Du ansvarar för varans skick efter att du mottagit den från oss. Det innebär att du som kund även ansvarar för varan under returtransporten. Vi rekommenderar därför att du paketerar varan väl så att varan inte skadas under transporten till oss. Cobolt är inte skyldig att ersätta kunden för returvaran om en omfattande transportskada har drabbat returvaran under returtransporten.

Om du väljer att utnyttja din ångerrätt kommer vi att betala tillbaka vad varan/varorna kostat, inklusive kostnaden för en standardleverans utan onödigt dröjsmål och senast inom 7 arbetsdagar från och med den dag då vi mottagit din retur.  Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

Om tidsramarna för retur av vara inte uppfylls har vi rätt att debitera kund en förseningsavgift motsvarande 250 kr.

Om villkoren inte uppfylls av kunden vid retur av vara har vi, förutom eventuell värdeminskning av varan, rätt att debitera kunden en avgift för ej godkänd retur motsvarande 165 kr.

BYTEN

Cobolt tillämpar kostnadsfria byten av varor, förutsatt att ersättningsvaran är av samma modell som ursprungsvaran. Det innebär att du enbart kan byta till en annan färg eller storlek på produkten som du beställde från början. Om du vill byta till en annan modell måste du istället returnera varan och lägga en ny beställning.

Du har rätt att byta din vara inom 60 dagar efter att du mottagit din beställning, under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) och att lappar och etiketter är intakta.

Informera oss om vilken eller vilka ersättningsvaror du vill ha genom att skriva detta tydligt på den medföljande returblanketten. Vänligen välj varor som finns i lager i rätt storlek på hemsidan. Om vald ersättningsvara är slutsåld hanteras ordern som en retur, ange därför gärna 3 alternativ på returblanketten.

För att bytet ska bli kostnadsfritt måste den medskickade förbetalda retursedeln användas. Klistra fast retursedeln på returpaketet och lämna in det till det ombud som nämns på retursedeln. Returpaketet får inte postas direkt i en brevlåda då dessa paket inte kommer fram och därmed ej ersätts av Cobolt. Spara returkvittot med sändningsnummer som du får av ditt ombud för att kunna bevisa att du har skickat ett paket till oss och för att kunna spåra paketet. När vi har tagit emot returpaketet har vi en hanteringstid på 2-4 arbetsdagar innan ersättningsvaror skickas till dig. För varje beställning ingår ett kostnadsfritt byte.

Vid byte sker ingen justering av din betalning. Har du valt faktura eller redan betalat för din order är det den betalningen som gäller.

Reklamationer

Du har enligt lag rätt att reklamera en vara som är defekt. Har du ett plagg som har gått sönder, kontakta vår kundtjänst. Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet ”inom skälig tid” efter det att du upptäckt det. Om du reklamerar inom 3 månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid. Reklamerar du inte inom tre år från det att du mottagit varan har din reklamationsrätt gått förlorad.

Exempel på uppenbara material- eller fabrikationsfel som innebär att en reklamation godkänns: Söm saknas, ficka är igensydd, blixtlås fungerar ej.

Exempel på ”fel” som inte innefattas av reklamationsrätten: Ett plagg i eller delvis bestående av ull eller polyester noppar. Onaturligt slitage av plagg. Print på plagg bleknar i samband med tvätt.

Är du osäker på om felet på just ditt plagg innefattas av reklamationsrätten, vänligen kontakta kundtjänst.

Vid godkänd reklamation av defekt vara står vi för returfrakten när du använder den medföljande förbetalda retursedeln. Vänligen fyll i den medföljande returblanketten. Om du inte har kvar din retursedel, kontakta kundtjänst. Vid godkänd reklamation kommer vi att kompensera dig för det i enlighet med gällande lagstiftning och aktuella rekommendationer. Alla reklamationer måste vara rena när de skickas in. Det är du som kund som ansvarar för varor som returneras så paketera varan väl. Vi tar inte emot försändelser som skickas mot postförskott.

Rulla till toppen